De krijtjes staken

De krijtjes staken
Auteur: 
Drew Daywalt
Illustraties: 
Oliver Jeffers
Leeftijdsgroep: 
4+

Teun heeft een probleem: hij wil een tekening maken maar zijn krijtjes staken. In een brief vertellen ze hem wat het probleem is. Het overwerkte rode krijtje moet te veel tekenen, het paarse krijtje is een pietje-precies en vindt dat Teun buiten de lijntjes kleurt, het huidskleur krijtje voelt zich naakt omdat Teun zijn wikkel afprutste en durft de kleurdoos niet meer uit  en het roze krijtje klaagt dat het nooit gebruikt wordt. Gelukkig houdt Teun rekening met alle klachten en dan maakt hij zijn mooiste tekening ooit.

Prachtige samenwerking tussen auteur en illustrator. Ze versterken mekaar en dat levert een humoristisch en origineel prentenboek op. Het kan bovendien een aanleiding zijn om te praten over kleuren, emoties en creativiteit.  

 

Add to iWish

Andere tips

 • Ik ben heel veel liefde

  ik ben heel veel liefde

  6-10 jaar
  Een delicaat cadeauboek voor jonge ouders en kinderen, over de onnoemlijke liefde tussen ouder en kind.
 • Mam, doe normaal!

  Mam, doe normaal!

  5-8 jaar (en eigenlijk ook 13-15 jaar :-) )
  Normaal doen, is dat écht nodig? Voor Zola wel, want de juf komt bij hen thuis op bezoek... maar gaat dat wel lukken voor haar mama?
 • Mjam!

  Mjam!

  3-5 jaar
  Delen is moeilijk, als je niet meteen ziet wat je ervoor terug krijgt... zo ook voor Mjam de Cavia. Ze eet zodanig graag, met smaak en overgave, dat ze zich niet kan voorstellen dat lekkers te delen met Mick de Muis.
 • Biets gebeurd

  Niets gebeurd

  4-8 jaar
  Saai. Dat woord schijnen kinderen al van jongs af aan gratis te gebruiken. Zo ook Saar en Niek uit dit verbluffend mooi geïllustreerde prentenboek.
 • Een heel bijzonder meisje

  Een heel bijzonder meisje

  15+
  Opgroeien in een sekte, een boek met een heel bijzonder thema.